برداشتن خال

برداشتن خال

برداشتن خال آیا امکان پذیر است؟ برداشتن خال چگونه انجام می‌شود؟ برداشتن خال در افراد مختلف با روش های مختلفی انجام می‌شود. در برخی موارد برداشتن خال علاوه بر جنبه های زیبایی، جنبه های درمانی نیز دارد. اگر زودتر، قبل از بزرگتر شدن خال ها اقدام کرده و برای انجام این کار نزد بهترین متخصص پوست و مو مراجعه کنید، احتمال از بین رفتن کامل خال ها بدون هیچ جای زخم یا اسکار بیشتر است.

خال چیست؟

هر گونه تغییری که در رنگ پوست ایجاد می شود را خال می گویند. خال ها اصولا به دو صورت مادرزادی و یا اکتسابی وجود دارند و ممکن است در نواحی مختلفی در بدن ظاهر شوند .

خال در چه سنی ایجاد می شود؟

زمان به وجود آمدن خال روی صورت، متفاوت است. خال ممکن است از بدو تولد ایجاد شود و تا ۳۵سالگی ادامه یابد. معمولا نوزادی که تازه به دنیا آمده است، خال و یا لکی روی پوست وی نیست و در دو الی سه سالگی کم کم خال ها بروز می کنند. و به آن ها خال مادرزادی می گوییم. معمولا در دوران بلوغ و بارداری خال بیشترشده و یا پر رنگ تر می شود. علت این است ک به دلیل تغیرات در بدن و تغیرات در سلول های رنگدانه ساز ، لکه و خال ایجاد می شود. اما در دوران سالمندی، خال در اکثر مواقع به مرور کمرنگ و یا بی رنگ شده و ممکن است تحلیل برود.

انواع خال ها

در زمینه از بین بردن خال ابتدا باید پزشک نهایت دقت را داشته باشد تا مواردی مانند مادرزادی بودن خال، میزان رشد خال، سطحی و یا ریشه دار بودن خال و … را بررسی نماید. زیرا تمام موارد ذکر شده در نحوه برداشتن خال تاثیر بسیاری می گذارد. خال ها ممکن است انواع مختلفی داشته باشد برخی از آن ها شامل:

خال های سطحی

این دسته از خال ها که ریشه دار نمی باشند و یک حالت کک دارند و جزء خال های کوچک می باشند به راحتی با لیزر قابل برداشت می باشد. بعد از انجام لیزر مدتی بعد به رنگ قرمز کمرنگ تغییر می کند و آرام آرام محو می شود. شایان ذکر است که یک ماه بعد از برداشتن این نوع خال ها برای چکاب به پزشک مربوطه باید مراجعه شود. زیرا گاهی نیاز به لیزر قسمت های باقی مانده می باشد.

خال ها ریشه دار

برخی از خال ها ریشه دار می باشند و رشد بسیار سریع به همراه دارند، در مدت بسیار کوتاهی رشد می کنند حتما باید به روش جراحی اقدام به برداشتن آن شود. گاهی نیز نیاز به انجام نمونه برداری از این نوع خال ها می باشد. در نمونه برداری بدخیم بودن خال ها بررسی می شود. به علت انجام جراحی و بخیه ممکن است دوره نقاهت در این خال ها کمی طولانی تر باشد.

خال های گوشتی

این نوع خال ها به خال های گوشتی بین مردم شناخته می شوند، اصولا در زیر بغل، راه ها، زیر گردن، گشاله ران و … ایجاد می شود. در بیشتر مواقع در افراد چاق مشاهده می شود. این نوع از خال ها به راحتی با لیزر برداشته می شود و هیچگونه جایی از آن باقی نمی ماند.

خال‌های پیوستگاهی

اصولا در دوران کودکی ایجاد می شوند . این نوع از خال ها سطحی تقریبا صاف و یا کمی برجسته دارند . به شکل گرد و یا بیضی شکل هستند. از 1mm تا 1cm می باشند . به رنگ قهوه روشن تا قهوه ای تیره و گاهی نیز سیاه دیده می شوند .

خال مرکب

این نوع خال های گرد و یا بیضی شکل و برجسته می باشند. به رنگ قهوه ای بوده و سطحی صاف دارند. این نوع خال ها بیشتر در بدن رایج است.

خال دیسپلاستیک

 این نوع خال که جزء خال های شایع به شمار نمی آید ممکن است حاشینه نامنظم داشته باشد و رنگ آن به طور یکنواخت نبوده و همچنین گاهی خارش و التهاب داشته باشد.

خال های درمی

این نوع از خال دارای ظاهر برجسته است و اصولا به رنگ پوست و یا قهوه ای می باشد. این خال ها در سنین بالا شایع تر است. بر روی این نوع خال ها ممکن است تعدادی مو نیز دیده شود.

خال با هاله سفید

این نوع از خال ها در سنین بلوغ بیشتر دیده می شود. اتمال ایجاد چندین نوع خال در یک محل وجود دارد. این نوع خال ها ممکن است منجر به ایجاد بیماری ویتیلیگو شوند.

چگونه می توان تشخیص داد که یک خال ممکن است سرطانی باشد یا خیر؟

مهم است که به طور منظم پوست خود را از نظر وجود خال هایی که با یک یا چند مورد از این توصیفات مطابقت دارند بررسی کنید و توجهتان را به خال هایی که در طول زمان تغییر می کنند، بگذارید.

به خال خود نگاه کنید اگر یک قسمت از خال شکل، رنگ یا ظاهر متفاوتی با بقیه خال دارد، باید به متخصص پوست خود اطلاع دهید.

خال های طبیعی معمولا یک مرز مشخص و منظم دارند. اگر خال شما دارای حاشیه یا شکل نامنظم است یا به وضوح از بقیه پوست شما مشخص نیست، باید از پزشک خود بخواهید آن را معاینه کند.

به خال خود توجه کنید که دارای رنگ های مختلف نباشد یا سایه های مختلف یک رنگ را نداشته باشد. این می تواند نشانه ای باشد که مشکلی وجود دارد و پزشک شما باید در جلسه بعدی شما آن را بررسی کند.

به طور کلی، خال های مربوط به اندازه ۶ میلی متر یا بزرگتر رشد می کنند. اگر متوجه خال بزرگتر شدید، باید به پزشک خود اطلاع دهید. با این حال، یک خال کوچکتر که برخی از علائم دیگر خال سرطانی را نشان می دهد نیز باید بررسی شود.

اگر خال روی پوستتان در طول زمان تغییر کرد، هر چه سریع تر به یک پزشک متخصص مراجعه تا معاینه شوید. تکامل در رنگ، شکل و اندازه می تواند به این معنی باشد که سلول ها پیش سرطانی یا سرطانی هستند و خال شما باید در اسرع وقت بیوپسی و برداشته شود.برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله علائم خال های سرطانی را مطالعه کنید.

برداشتن خال چیست؟

برداشتن خال، که با بیوپسی خال متفاوت است، به گونه‌ای طراحی شده است که خال‌ها را به‌طور کامل از روی پوست پاک می‌کند، به‌گونه‌ای که جای زخم را به حداقل می‌رساند و پوستی صاف و شفاف ایجاد می‌کند. خال‌ها به‌عنوان توده‌های پوستی قهوه‌ای یا سیاه که در اثر تجمع سلول‌های رنگدانه پوست به نام ملانوسیت ایجاد می‌شوند، طبقه‌بندی می‌شوند. خال ها می توانند هر شکلی باشند، می‌توانند برآمده یا صاف باشند و همینطور در هر نقطه از بدن ایجاد شوند. با استفاده از انواع تکنیک‌های مختلف، می‌توانیم به طور ایمن و مؤثر خال‌ها را از هر مکانی حذف کنیم. بهتر از همه، برداشتن خال یک راه حل دائمی برای این نگرانی رایج زیبایی است که توسط یک پزشک ماهر و با تجربه انجام شود. در حالی که باید به طور مرتب به متخصص پوست خود مراجعه کنید تا پوست خود را سالم نگه دارید و خال های باقیمانده را بررسی کنید، ضایعات هدف در این درمان سریع و آسان نباید دوباره رشد کنند و پوست شما باید بهتر از همیشه به نظر برسد و اعتماد به نفس قابل توجهی به شما افزایش دهد.

روش های برداشتن خال

روش های برداشتن با توجه به نوع و میزان آن متفاوت بوده و پزشک با توجه به نیاز بیمار تشخیص می‌دهد از کدام روش برای برداشتن خال استفاده کند. روش های برداشتن خال عبارتند از:

برداشتن خال با لیزر

در این روش متخصص پوست با بی حسی موضعی لیزر درمانی را آغاز کرده که حدود دو تا سه جلسه طول می‌کشد. برداشتن خال با لیزر بدون درد، خونریزی و ایجاد هر گونه اسکار روی پوست انجام شده و بعد از گذشت یک تا دو ماه قرمز بودن و تورم آن از بین می‌رود.

برداشتن خال با جراحی

برداشتن خال با جراحی به ۳ روش زیر قابل انجام است:

  • جراحی برشی برای برداشتن خال های بدخیم
  • تراشیدن خال برای هم سطح سازی با پوست
  • پانچ بیوپسی مخصوص خال های کوچک و ریز

برداشتن خال با سوزاندن

از قدیمی ترین روش هایی که می‌توان به آن اشاره کرد سوزاندن خال ها توسط دستگاه کوتر است. روند کار این دستگاه به گونه ای است که با تولید گرما به کمک جریان برق، خال ها را می‌سوزاند. به دلیل باقی ماندن جای اسکار در خال های عمیق و ریشه دار این روش تقریبا امروزه منسوخ شده و در مواردی برای برداشتن خال های سطحی و کوچک استفاده می‌شود.

برداشتن خال با روش کرایو

پس از بررسی های فیزیکی در صورتی که متخصص پوست متوجه نداشتن ریشه عمیق خال شما و سرطانی نبودن آن شود روش کرایو یا فریز کردن را به شما پیشنهاد می‌دهد. در این روش با کمک دستگاه مخصوص مقدار مشخصی نیتروژن مایع روی خال ریخته و به علت ایجاد شوک سرمایی فرآیند خون رسانی به سلول های خال متوقف شده و پزشک برای برداشتن آن ها اقدام می‌کند.

برداشتن خال با RF

در این روش به کمک امواج رادیوفرکانسی RF  لایه های مختلف خال تراشیده می‌شود. در این روش پزشک اطراف خال را با سرنگی نازک بی حس کرده و توسط دستگاه الکترود رادیو سرجی خال تراشیده می‌شود.

برداشتن خال با پلاسما

این روش از جدیدترین روش های درمانی و زیبایی برای رفع خال ها بوده و به کمک آن می‌توان خال نواحی حساس صورت مانند پلک و گوشه چشم را بدون درد و خونریزی رفع کرد.

مزایای برداشتن خال

 همان طور که اشاره کردیم برداشتن خال علاوه بر جنبه های زیبایی در برخی موارد برای جنبه های درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مزایای برداشتن خال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زیبا تر شدن صورت
  • افزایش اعتماد به نفس
  • شفاف تر شدن پوست
  • جلوگیری از سرطانی شدن خال
  • کمک به تشخیص زود هنگام سرطان پوست

آیا برداشتن خال درد دارد؟

میزان درد در برداشتن خال وابسته به روش انتخابی برای برداشتن خال است و قبل از انجام هر روش، فرد اگر بیمار است و یا مشکلاتی دارد مانند بیماری قلبی و.. حتما این موارد را باید با پزشک مطرح کند.

آیا برداشتن خال باعث سرطان می‌شود؟

سوالی که ممکن است برای برخی از افراد قبل از برداشتن خال پیش بیاید این است که آیا برداشتن خال باعث سرطان می‌شود؟ در پاسخ به این سوال باید بیان کنیم در صورت تشخیص درست پزشک و برداشتن اصولی آن و با توجه به این که خال خوش خیم بوده است به هیچ عنوان برداشتن خال باعث سرطان نمی‌شود. حتی در مواردی که خال بدخیم باشد نیز با جراحی و کامل خارج کردن خال احتمال مبتلا شدن به سرطان بسیار پایین است. پس به هیچ وجه نگران نباشید و برای انجام این کار حتما به بهترین دکتر پوست در تهران مراجعه کنید.

نتایج

اکثر نقاط تحت درمان در کمتر از یک ماه به طور کامل بهبود می یابند، اگرچه برش بزرگتر یا عمیق تر ممکن است ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا بهبود یابد. پس از این مدت، باید به محافظت از ناحیه در برابر نور خورشید ادامه دهید و ممکن است بخواهید درمان های محو شدن جای زخم را بررسی کنید. با این حال، اکثریت قریب به اتفاق بیماران ما متوجه می شوند که هر جای زخم ایجاد شده با برداشتن به طور طبیعی در طول سال اول و با بهبودی پوست محو می شود. هنگامی که نتایج نهایی شما قابل مشاهده است، نباید هیچ ردپایی از خال خود مشاهده کنید. در بیشتر موارد، شما می توانید به طور دائم از پوست تازه صاف خود لذت ببرید.

مطالب مرتبط
2 Responses
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *