مراقبتهای بعد از برداشتن خال شامل اقدامات مهمی هستند که باید بعد از برداشتن خال برای جلوگیری از عوارض ناخواسته در نظر گرفته شوند. در این مقاله با ما همراه باشید تا این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم و به طور کامل به آن بپردازیم.

مراقبت های بعد از برداشتن خال به چه صورت است؟
- معمولا بعد از برداشتن خال بهتر است که به مدت دو روز ناحیه ای که خال برداشته شده را شستشو ندهید. بهتر است مرتب کرمهایی را که دکتر پوست برای شما تجویز کرده است را استفاده نمایید.
- از لوازم آرایشی و کرمها ظرف مدت ۴۸ ساعت بعد از برداشتن خال استفاده نکنید.
- بعد از برداشتن خال، محل خال به طور طبیعی رویه میبندد که در واقع خود یک نوع پانسمان طبیعی به شمار میرود. سعی کنید از تماس دست با آن خودداری نمایید.
- بعد از برداشتن خال، محل خال به رنگ قرمز یا صورتی در میآید که ظرف ۱ تا ۴ ماه بعد به طور کامل رفع میشود. در غیر این صورت میتوان با پمادهای مخصوص یا لیزر آن را رفع نمود.
- ظرف یک ماه پس از برداشتن خال بهتر است از پمادهای لایه بردار استفاده نکنید، مگر با تجویز پزشک.
- پس از برداشتن خال از رفتن زیر نور شدید آفتاب پرهیز کنید و در صورتی که پوست شما با آفتاب تماس داشت، بر روی آن ترمیم کننده و ضد آفتاب بزنید.
لازم به ذکر است که روشهای مراقبت از پوست بعد از برداشتن خال از طریق جراحی متفاوت خواهد بود که در اینجا به آن اشاره میکنیم.
روش های مراقبت از پوست بعد از برداشتن خال به روش جراحی
- ظرف ۴۸ ساعت پس از برداشتن خال، پانسمان از روی جای زخم نباید برداشته شود و از تماس آب با آن خودداری کنید.
- بعد از ۲ روز که پانسمان برداشته شد، از کرمهای آنتی بیوتیک موضعی و کرمهای ترمیم کننده استفاده کنید.
- بنا به دستور پزشک بعد از یک هفته یا نهایتا ۵ الی ۶ روز میتوانید بخیهها را بکشید.
- حداقل به مدت ۳ روز از اشعه آفتاب دور بمانید.
بهترین مراقبت پوست بعد از برداشتن خال به صورت سوزاندن
برداشتن خال با این روش به وسبله الکتروکوتر است که به دلیل عوارضی که در گذشته ایجاد کرده، دیگر منسوخ شده است اما شیوه مراقبت بعد از آن شبیه به مراقبت بعد از خال برداری به طور عمومی است.
مراقبت های بعد از برداشتن خال از طریق RF
- بعد از عمل خال برداری در همان روز اول چسب زخم روی را آن قرار میدهند که باید به مدت ۳ الی ۵ روز این چسب بر روی زخم بماند.
- بعد از عمل با تجویز پزشک به منظور بهبود سریعتر جای زخم میتوان از کرمهای ترمیم کننده مانند سیکاموزا و آنتی بیوتیکهای موضعی استفاده کنید.
- به مدت یک هفته از قرار گرفتن جلوی اشعه آفتاب خودداری کنید.
- کرمهای لایه بردار را همزمان با کرمهای ضد آفتاب استفاده نکنید. ابتدا از کرمهای لایه بردار و بعد از مدتی از ضد آفتاب هنگام بیرون رفتن از منزل استفاده کنید.
مراقبت های بعد از خال برداری به روش لیزر
- به مدت دو روز بعد از خال برداری به روش لیزر از پمادهای لایه بردار مانند هیدروکینون استفاده نکنید.
- همه کرمهای ترمیم کننده بعد از این روش برای پوست مناسب نیستند، سعی کنید با پزشک خود مشورت کنید.
- بعد از ۲۴ ساعت از تماس آب با محل زخم جلوگیری کنید.
- از قرار گرفتن جلوی نور آفتاب پرهیز کنید و بعد از مدتی از کرم ضد آفتاب برای محافظت از پوست در برابر نور خورشید؛ استفاده کنید.
- معمولا ۵ روز بعد از انجام عمل به روش لیزر زخم آن کنده شده و رو به بهبود میرود.
آیا برداشتن خال میتواند موجب انتشار سلولهای سرطانی شود؟
برداشتن خال در صورتی که با تشخیص درست انجام شود و اینکه خال خوش خیم بوده باشد موجب تکثیر سلول سرطانی نمیشود، حتی اگر در مواردی خال بدخیم باشد در صورتی که با جراحی صحیح به صورت کامل خال برداشته شود، احتمال این مساله بسیار پایین خواهد بود.
در مورد درمانهای خالهای بدخیم باید گفت که نه تنها باعث گسترش سرطان نمیشوند بلکه به درمان هم کمک خواهند کرد، لذا بایستی به پزشک متخصص مراجعه شود تا بتوانید مشاوره لازم را از او دریافت کنید.
بهترین روش برداشتن خال کدام است؟
- برداشتن خال عموما به دو صورت انجام میگردد که بهترین روش مربوط به با لیزر و جراحی میباشد. نوع روش برداشتن خال براساس نوع، اندازه و عمق خال با صلاحدید دکتر پوست تعیین میشود.
- برای برداشتن خالهای سطحی معمولا از لیزرها یا RF استفاده میشود که اغلب مدت زمان نتیجه دهی آنها سریعتر از روشهای دیگر است.
- معمولا جای آنها بر روی پوست باقی نمیماند. مخوصا اگر داروهای پس از برداشتن خال را به صورت مرتب و در دوره درست خود استفاده نمایید.
آیا برداشتن خال خطرناک است؟
برداشتن خال با توجه به برخی از عوامل متغیر میباشد. زمانی که قصد انجام این کار را دارید بهتر است نزد متخصص پوست رفته و به پزشکی مراجعه نمایید که آگاهی کامل در این زمینه را داشته باشد تا از بروز عوارض احتمالی بکاهید .
یکی از شایع ترین خطرات احتمالی که پس از برداشتن خال رخ میدهد ایجاد اسکار است؛ اما میتوان گفت با مراجعه به افراد متخصص و رعایت مراقبتهای بعد از برداشتن خال میتوان از بروز چنین عوارضی کاست .
طول درمان
- به طور معمول دوره درمان خال براساس ابعاد، رنگ و نوع خال متفاوت خواهد بود و بین دو هفته تا یک ماه به طول خواهد انجامید اما توجه کنید که نباید از کرمهای لایه بردار و ترمیمی به طور خودسرانه استفاده کنید .
- جدا از تماس دست بازخمها جلوگیری کنید و اجازه دهید زخمها خود به خود بهبود یابند.
مشورت با یک دکتر پوست مناسب و متخصص میتواند در شناخت نوع خال و تصمیم برای اقدام به برداشتن آن به شما یاری رساند. لذا در صورت داشتن هر گونه سوال در این خصوص میتوانید با مطب دکتر مریم حبیبی زاده با شمارههای ۸۸۷۷۵۵۴۹ – ۸۸۷۷۶۲۹۲ تماس حاصل فرمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین دکتر پوست در تهران مراجعه نمایید.
من ۴ روز پیش با لیزر خال خودم رو جراحی کردم پیش متخصص، اندازه خال فقط یک سانت بوده و دکتر حدودا ۵ سانت از پوست من رو بخیه زده خیلی بد شده، برای ترمیم پوست که جاش نمونه باید چیکار کنم؟ چون روی صورتم هستش به زیباییم تاثیر میزاره
سلام حتما به کلینیک لیزر مراجعه شود
سلام خسته نباشید من قبل از اینکه ۴۸ ساعت از برداشتن خال صورتم با لیزر بگذره اومدم ۴ بار آب زدم و اصلااا نمیدونستم دقیقا هم تو ۲۴ ساعت اول فقط اینکار کردم و بعد متوجه شدم نباید اینکار میکردم، الآن باید چیکار کنم ؟ فکر کنم عفونت گرفته باشه
فورا به پزشکتون مراجعه کنید تا از نظر عفونت بررسی شود
سلام من ی خال گوشتی دارم پیش دوتا پزشک رفتم گفتن با تیغ برداری بهتره اما میترسم که گود بشه و ردش بمونه باید چیکار کنم
اگه فقط از ترمم کننده و کرم زینک استفاده کنم خوبه ؟
حتما برای معاینه به مطب مراجعه کنید تا درمان اصولی صورت گیرد.